2011 m. spalio 18 d., antradienis

Šiltai sutikite naujagimius




Kaip vardą puošia žmogus, taip mano mezginius nuostabiausi mažyliai. Vienas šypsosi rodydamas pirmus 2 dantukus, kitas nerimastingu žvilgsniu ieško mamos, o trečias iš nuovargio pardeda žiovauti. Dar niekada nemačiau tokių gražių savo mezginių ir už tai esu dėkinga jiems visiems - už kantrybę, už šypsenas ir tą vaikišką nuoširdumą.

Šį nuostabų modeliuką atrado mano gera draugė http://dkbfoto.blogspot.com. Jų abiejų darbas jau dabar įvertintas – mažoji tapo reklaminiu vieno katalogėlio veidu:) Sveikinu labai!

Kepurytę pradėkite megzti nuo ausyčių dalies. Vienu metu ant virbalų apmeskite po 16-18 akių abiems „ilgoms ausytėms“. Ir megzkite raštu: bloga, gera, bloga vėl gera tada 2 blogo ir 4 geros, 2 blogos, gera, bloga, gera, bloga. Iš 4 vidurinių gerųjų akių kas 10 eilę formuokite pynę. Taip megzkite 15-20 cm. Tarp dviejų ausyčių dalių pridėkite 16 akių kepurės nugaros daliai, megzkite 4 eiles ripsu, tuomet pridėkite 26 akis priekinei daliai, sujunkite mezgimą į ratą ir pradėkite megzti ratu.
Jeigu nugaros akis dėsite pirmiau nei priekio ir pamegsite kelias eiles, kepurytės nugara bus žemiau nei priekis. Jeigu nugaros ir priekio akis dėsite tuo pačiu metu, tuomet kepurytės priekis ir nugara bus tame pačiame aukštyje.
Kepurytės priekinę ir nugaros dalis megzkite ripsu apie 3-4 cm, o ausyčių dalis tęskite jau pradėtu raštu. Tada pereikite į lygųjį raštą su pynėmis šonuose. Kai kepurytės aukštis bus 9 cm pradėkite siaurinti. Pradėkite megzti ripsu ir siaurinti. Pirmoje eilėje sumegzkite kas ketvirtą akį po dvi akis. Tada dvi eiles nesiaurinkite ir trečioje eilėje vėl sumegzkite kas ketvirtą akį po dvi akis. Tada vėl dvi eiles nesiaurinkite, o trečioje sumegzkite kas ketvirtą akį po dvi akis. Tuomet išmegzkite vieną eilę nesiaurindamos, o kiorje sumegzkite kas antrą akį po dvi akis. Likusias 15 akių pamegzkite jas dar 6-8 eiles – gausis gražus pumpurėlis kepurytės viršuje.

4 komentarai:

  1. Sveika, o čia kokio numerio virbalais megzta ir kokie daugmaž siūliukai tiktų? Nesu baisiai patyrusi mezgėja...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Siūlukus rinkitės 100 proc. merino vilnos, 2,5-3,5 mm virbalams. Megzti reikėtų dvigubu siūlu. Beveik visuomet mezgu 3,5 mm storio virbalais. Sėkmės!

    AtsakytiPanaikinti
  3. As jau turiu tokia kepuryte..nemezgiau per 6 val. :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Dėkui, Jurga, reiks pabandyt :-)

    AtsakytiPanaikinti