2011 m. spalio 10 d., pirmadienis

Į rudens šventę







Keičiasi siūlų spalvos, piešiniai ir raštai. Juk keičiasi jo skoniai ir pomėgiai. Atrodo, dar taip neseniai nemokėjo nulaikyti galvytės, o šiandien jau su savo nuomone ir netgi mados supratimu: “mano spalva yra žalia, šita man nepatinka, čia man – negražu”. Būna, kad nemaloniausias likęs vaikystės prisiminimas – mamos megztas megztinis po Kalėdų egle. Supratau, kad jam tikrai reikės kitokių dovanų:) O šį rudenį bandau įtikti jo norams ir atnaujinti jau beveik penkiamečio darželio garderobą:)

Įkvėpta natūralių spalvų ir gausių rudens gėrybių gimė naujoji – keistoji liemenė:) Liemenės nugarai apmeskite 70 akių. 10-12 eilių (4-5 cm) megzkite stulpeliu: viena gera, viena bloga. Vėliau lygiuoju mezgimu 20 cm. Tada, iš abiejų kraštų kas antroje eilėje nuleiskite vieną kartą 4, kitą 3, akis rankovėms. Numezgusios 15 cm – užbaikite. Priekiui apmeskite 72 akių kartokite mezgimą taip pat, kaip nugaroje, rankovėms nuleiskite vieną kartą 4, kitą – 2 ir vėl 2 akis. Tada likusį akių skaičių padalinkite ant dviejų virbalų ir pradėkite nuleidinėti akis kaklui. V formos iškirptę pradėkite formuoti, likus maždaug 10-11 cm iki viršaus. Padalinkite visas akis ant dviejų virbalų ir megzkite pirmiausia vieno, tada kito virbalo akis. Kiekvienoje gerojoje pusėje nuleiskite tokį akių skaičių: 1,0,1,1,1,1,0,1,0,1,0,1,0,1,0,1,0. Taip pat nuleiskite akis ir nuo kito virbalo. Tuomet, susiūkite liemenės dalis.
Dabar, pamatuokite rankovių ir kaklo iškirptes, pasiskaičiuokite kiek reikės akių apdailos juostelėms. Šiai liemenei, kaklui apmeskite 100 akių, o rankovėms 90 akių. Megzkite stulpeliu, iš pradžių 2 eiles pagrindine spalva, tada 2 eiles raudonais siūlais ir vėl 2 eiles žaliais. Detales prisiūkite taip, kad pabaigos linija gultų ant liemenės pynutėmis į viršų.
Pagal schemą nunerkite dvi obuolio puseles ir prisiūkite prie mezginio.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą