2011 m. spalio 20 d., ketvirtadienis

Rudens spalvos




Tvoros plyšyje suposi šilkinis voratinklis. Stebėjausi, kaip permatomi siūlai susivijo į tokią taisyklingą formą. O aplink lyg pamesta paletė: raudoni, geltoni ir oranžiniai medžiai praskiesti sodriai žalių eglių. Kokios šiltos šio rudens spalvos. Kartais reikia tiesiog pamatyti...

Kai saulėtą, bet žvarbų rudens rytą rinkome paskutinius obuolius supratau, kad rankos jau nebe sušyla nuo trynimo viena į kitą ar šilto papūtimo. Mažoji nelabai mėgsta pirštų laisvę sukaustyti kumštinėmis pirštinėmis, bet šios jai visai patiko. Jeigu pasirinksite spalvotus siūlus, jums megzti jas taip pat patiks:) Pakaks minimalių pastangų skaičiuoti akis ir eiles.

Žaismingoms pirštinaitėms apmeskite 40 akių ir megzkite ratu, 18 eilių (5 cm) stulpeliu - 2 geros, 2 blogos. 19 eilėje pradėkite megzti lygiuoju mezgimu – gerosiomis akimis ir megzkite 12 eilių ratu. 13 eilėje surinkite 5 nykščio akis ant akių laikiklio. Toliau megzkite ratu ir 14 eilėje nykščio vietoje ant virbalų uždėkite tokį pat akių skaičių, kaip ir surinkote - 5 akis.Toliau megzkite lygiuoju mezgimu 18 eilių ir pradėkite formuoti pirštinės viršų. Pirmo ir trečio virbalo 1 –ąją ir 2-ąją akis sumegzkite kartu gerąja akimi, o antro ir ketvirto virbalo paskutinę ir priešpaskutinę akis sumegzkite pertraukiant vieną per kitą. Taip siaurinkite kol liks 4 akys. Per jas pertraukite siūlą. Surinkite nykščio akis, iš šonų pridėkite po 1 akį ir megzkite 15 eilių ratu. Nykštį megzkite 3 virbalais. Kai nykščio ilgis bus iki pusės nago, pradėkite siaurinti taip pat, kaip ir pirštinės viršų. Ties virbalų susitikimo vietomis kiekvienoje eilėje sumegzkite po dvi akis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą