2012 m. sausio 28 d., šeštadienis

Mergaitei






Taip ir norisi lyžtelti:)

Už lango pūpsojo lyg iš cukraus pudros nulipdytos pusnys, kur ne kur suardytos mažų vaikų pėdučių. Ten žaidė ledų parduotuvę, ten plasnojo lyg balti angelai. Gali būti kad naktį pro šalį pražingsniavo ir miško žvėris. Tik tolėliau lygi ir traški sniego pluta blizgėjo it pribarstyta smulkių kristaliukų. Labai daug gali išskaityti ant sniego paliktuose pėdsakuose, ne tik tai, kas juos paliko, bet ir kas jais dar ateis.


Po namų ruošos lepinausi žiemine popiečio saule ir prisiminiau mielą, šiltą ir trumpą megztuką, kuris dažnai papuošia mažąją, nes tinka prie įvairiausių rūbų. Dažniausia prie abiejų alyvinių suknelių, bet puikiai ir prie džinsų.

Bolero galite megzti iš atskirų dalių ir jas susiūti arba megzti tik tris dalis: pagrindinę ir rankoves. Pagrindinei daliai apmeskite 149 akis ir 3 cm megzkite lygiuoju raštu gerąja ir blogąja pusėmis. Tada mezginį padalykite į tris dalis: 75 akių nugarą ir dvi po 37 akis priekio dalis. Megzdamos kiekvieną dalį atskirai kas antroje eilėje gerojoje pusėje nuleiskite 3, 2 ir 1 akį rankovėms. Nugarą megzkite lygiai iki viršaus ir baikite.
Megzdamos priekį, kai nuleisite 3, 2 ir 1 akį rankovėms, ties kaklo linija iš vidinės mezginio pusės 16 kartų sumegzkite pirmą ir antrą akis. Megzkite iki nugaros dalies aukščio ir nuleiskite visas akis.
Rankovėms apmeskite 77 akis, megzkite ratu 8 eiles raštu tada raštu pagal schemą. Kitoje eilėje sumažinkite akių skaičių iki 42 (sumegzkite maždaug kas 6 akį po dvi akis). Tada vieną eilę megzkite paprastai, o nuo antros pradėkite platinti: „pasižymėkite“ pirmą rato akį ir kas trečią eilę prieš tą akį ir po jos pridėkite po papildomą akį.
Toliau megzkite nepridėdamos akių iki reikiamo ilgio vidinės rankovės dalies. Tada nuleiskite 6 akis ir pradėkite megzti gerąja ir blogąja pusėmis, o iš kraštų 6 kartus nuleiskite po tris akis. Mezginį baikite.
Rankoves prisiūkite, o išorinę bolero dalį apnerkite: viena eile stulpeliais be užmetimo, tada „dantukais“ sujunkite 3 pynutės kilpas ir įnerkite į kas antrą stulpelį. Bolero užsekite puošnia sagute arba sage.

1 komentaras:

  1. labai grazus tavo mezginiai.vis nesuprasdavau kaip tos tapkytes mezgasi, o pasirodo visai nesudetinga.......

    AtsakytiPanaikinti