2012 m. sausio 15 d., sekmadienis

Mes paaugome...






Baikščiomis akimis ji lydėjo mane iš namų. Ir nežinia, kuriai iš mūsų buvo sunkiau: jai likti namuose be mamos, ar man, išblaškusiai dėmesį tarp darbų, laukti vakaro ir visą dieną prisiminti tą žvilgsnį. Atrodo, kad mes visi labai paaugome. Negaliu pasakyti, kad to laukiau, bet galiu prisipažinti, kad labai džiaugiuosi mūsų susitikimais: dar niekada mažoji nebuvo tokia meili apdalindama mane bučiniais, dar niekada vyresnėlis nepasakojo tiek daug apie darželio reikalus ir džiaugsmus, o mūsų savaitgaliai dar niekada nebuvo tokie turiningi:).

Šį bolero pradėkit megzti nuo rankovių dalies dviem virbalais. Apmeskite 56 akis ir megzkite dvigubu stulpeliu (2 geros, 2 blogos). Megzkite tokio ilgio „šaliką“ kokio reikia jūsų mergaitės abiem rankovėms ir nugaros daliai. Pamatuokite ištiestas į šonus rankas nuo riešo iki riešo ir žinosite tikslų ilgį. Aš mezgiau 74 cm. Tuomet nuleiskite visas akis ir susiūkite rankovių dalis nuo vieno ir kito krašto maždaug iki pažastų (palikite šiek tiek laisvumo, tačiau ne perdaug, kad ši megztuko dalis gražiai priglustų). Dabar surinkite „šaliko“ viršaus ir apačios akis ir pradėkite megzti virbalais su vąlu ratu. Tai bus megztuko nugaros apatinė dalis ir apykaklė. Šiam modeliukui surinkau 80 akių. Tuo pačiu raštu (dvigubu stulpeliu) megzkite apie 5 cm, tuomet platinkite - gerų akių stulpeliuose pridėkite dar po dvi geras akis iš šonų ir toliau megzkite 5 cm 4 gerų akių ir 2 blogų akių stulpeliu. Tuomet platinkite pridėdamos po 2 blogas akis tarpe tarp 4 gerų akių ir vėl megzkite 5 cm dvigubu stulpeliu (2 geros, 2 blogos). Tokiu būdu platinkite tol, kol jūsų megztukas bus norimo ilgio ir nuleiskite visas akis.
Rankovių kraštelį apnerkite vąšeliu.

Bolero labai patogus ir puošnus. Jį galite susegti priekyje sagele, nors daliai atrodo ir tiesiog apsigaubus:)

14 komentarų:

  1. labai dailus bolero ir sijonukas, mergytė atrodo nuostabiai :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai turtingas komplektukas! Labai labai gražu!

    O aš tikrai nelaukiu to laiko, kai reikės atskirai "į darbus" eiti, bet gal tikrai nėra viskas taip baisu, kai jau tai įvyksta :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū už pagyrimus ir atsiradusį pagyvvėjimą. pastaruoju metu radau tiek daug gražių jūsų darbų, kad net pavydžiu laiko su virbalais. Man tikrai labiausiai trūksta tokių momentų. Norėčiau ir mezgimo būrelyje sudalyvauti ir siūlų dietos pasilaikyti:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. na tikiuosi to laiko atsiras ir prisijungsi. tiek prie dietos, tiek prie būrelio :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Nuostabus komplektukas. Ir kiti darbai labai gražūs. Tik vis nenusprendžiu, ar čia darbai modeliukus puošia, ar vaikai darbus. Visgi manau, kad vaikai visuomet pagražina bet kokius rankdarbius.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Labai gražūs darbai. Girti ir girti :), bet...menkutė pastabėlė, gal bolero siūlai per ploni? Ar virbalai per stori? Akytės, šįkart(tik šįkart), negražiai atrodo.
    Bet..vis tiek ačiū už blogą :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Taip, šie siūliukai pakankamai pretenzingi. Va sijonas lygiuoju mezgimu visai nieko, o stulpeliu gula tikrai ne visai lygiai. Na, bet mažajai svarbu, kad ne šalta ir prisibanguoja aplink:)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Jūsų darbeliai ne mažiau nei fantastiški! Ir kada jūs randate tiek laiko... Pati mezgu, siuvu, neriu mažesnius darbelius, mėgstu kurti aksesuarus, tačiau norisi viską išbandyti:)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Turėjau gražų laiką augindama mažąją namie. Dabar matau, kad tikrai tiek visko nebenuveiksiu. O taip pasiilgau naujų darbelių:)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Tai gerai, kad yra foto :)...paskutinė eilutė, kad ir toliau taip platiname, truputį suklaidino (kai mano mezgimo patirties mažokai ;) ). Tai foto pamačiau, kad platiname pridedant po 2 geras :), o ne 2blogas tarp 2 gerų. KAIP gerai, kad yra foto :))!

    AtsakytiPanaikinti
  11. Labai grazus komplektelis. o gal ir sijonuko aprasyma ikeltumet? labai grazus juosmens rastas :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Sijonukas yra čia:
    http://jurgosmamanija.blogspot.com/2011/12/balerinos-sijonelis.html

    AtsakytiPanaikinti
  13. Kaip sijonukas šis mezgasi?

    AtsakytiPanaikinti