2011 m. balandžio 7 d., ketvirtadienis

Šv. Velykų stalas





Šv. Velykų belaukiant...

Sodriai mėlynuose ir juoduose ryškūs balti ir gelsvi plėmai, žalia pereina į melsvą, o ruda prasiskiedžia oranžine, patys tamsiausi pribarstyti ryžių kruopų ir kur ne kur stiebias petražolės ar ciberžolės šakelės. Jie man patys gražiausi , natūralūs ir su tikra paslaptimi. ..
Laukiu aš to šeimyniško velykų ryto, kai ant pirštų dar matosi kiaušinių dažų likučiai, o visi šventiškai nusiteikę ragauja močiutės gardumynų ir išbando tą pačią tradiciją – kas gi šiemet bus stipriausias?


Tokioms šventėms ruošiamės kiekvienose namuose. Gaila, kad ne visiems sumanymams užtenka laiko ir jėgų. Kam pavyks, tikrai verta nustebinti namiškius ir papuošti velykinį stalą nertomis vištomis:) Paslėptas margutis po jomis – puiki pramoga vaikams.

Pagrindinė dalis:
1. Vištą pradėkite nerti nuo 3 kilpų pynutės, sujunkite ją į ratą ir nerkite 16 stulpelių su užmetimu.
2. - 4 eilės: 16 stulpelių be užmetimo
5 eilė: toliau nerkite stulpelius be užmetimo, tolygiai pridėkite 9 papildomus stulpelius, viso 25. Kai nersite 5 papildomą stulpelį, įverkite kitos spalvos siūlą, kad atskirtumėte kur galvos centras.
6 - 7 eilės 25 stulpeliai be užmetimo.
8 eilė: nerkite stulpeliais su užmetimu. 3 pynutės kilpos – 1 stulpelis, tada 1 stulpelis su užmetimu, 2 kartus į kas antrą stulpelį 2 stulpeliai (į pirmą 1stulpelį, o į antrą 2 stulpeliai), tada 11 kartų po 2 stulpelius į vieną, tuomet vėl 4 kartus į kas antrą stulpelį 2 stulpeliai (į pirmą 1stulpelį, o į antrą 2 stulpeliai) gauname 42 stulpelius viso
9 eilė: nerkite 14 kilpelių po 3 pynutės kilpas (3 pynutės kilpos, įnerkite stulpeliu be užmetimo į trečią ankstesnės eilės stulpelį)
10 eilė: į vieną kilpą nerkite paprastą stulpelį, į kitą 5 stulpelius su dviem užmetimais.
11 eilė: šachmatų motyvu, nerkite į vidurinį stulpelį su dviem užmetimais stulpelį be užmetimo, o į kilpą 6 stulpelius su dviem užmetimais.
12 eilė: taip pat į stulpelį be užmetimo 7 stulpelius su dviem užmetimais ir stulpelį be užmetimo į centrinį stulpelį su dviem užmetimais
13 eilė: kartokite 12 eilę
14 eilė: kartokite 11 eilę
15 eilė: į ankstesnės eilės 7 stulpelius be užmetimo nerkite 7 stulpelius su užmetimu.
Užbaikite.

Skiauterė:
Pagal pradžioje jūsų įvertą siūlą nustatykite galvos centrą. Viršuje prijunkite raudoną siūlą skiauterės pradžioje nerkite 2 pynutės kilpas, stulpelis be užmetimo, 3 kilpos, stulpelis be užmetimo, 2 pynutės kilpos.

Uodega:
Nerkite 6 kartus po 4 pynutės kilpas, tarpuose stulpeliai be užmetimo. Į kilpas nerkite stulpelį be užmetimo, 2 stulpelius su vienu, 2 su dviem užmetimais, vėl 2 su vienu užmetimu ir stulpelį be užmetimo.
Nerkite taip, kad geroji pusė būtų viršuje. Uodegytę apnerkite kitos spalvos siūlu.

Sparnas:
Nerkite 8 kilpų pynutę pritvirtinkite ją prie kūno. Apsukite nėrinį ir darykite 4 kilpas: 3 pynutės kilpos ir stulpelis be užmetimo į kilpą. Vėl apsukite ir užpildykite 4 kilpas raštu: stulpelis be užmetimo, 2 stulpeliai su užmetimu, stulpelis be užmetimo. Apnerkite kitos spalvos siūlu.
Iš raudonų siūlų suformuokite snapą, prisiūkite karoliukų akis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą