2013 m. balandžio 7 d., sekmadienis

Rožinis švelnumas...

Kartais ir aš pasidžiaugiu tuo rožiniu periodu, kai žaidžiame mažas princeses, fėjas ir undinėles. Ji labai patinka beveik visoms mažoms mergaitėms – švelni ir ryški, intensyvi ar prigesinta. Neabejoju, kad ir jūsų mažoji turi savo mėgstamiausią! Na o spalvų derinys gali būti pats įvairiausias – pas mus švelniai rožiniai pražydusi gėlė… Mes už rožinę:) Kepurei apmeskite 100 akių, sujunkite į ratą ir megzkite 6 eiles ripsu. Tada megzkite gerosiomis akimis apie 15 eilių (5 cm) viena spalva, 15 eilių kita spalva. Prieš keisdamos spalvą megzkite vieną eilę megzkite blogosiomis akimis. Kai numegsite 15 – 16 cm pradėkite siaurinti: kas ketvirtą akį sumegzkite po dvi akis, tada megzkite 4 eiles nesiaurindamos, kitoje eilėje kas trečią akį sumegzkite po dvi akis, tada 3 eiles nesiaurindamos, kitoje eilėje kas antrą akį sumegzkite po dvi akis, tada 2 eiles ir likusiose eilėse kas antrą akį sumegzkite po dvi akis ir vėl kas antrą akį po dvi akis. Per likusias akis pertraukite siūlą. Kepurę papuoškite nerta gėle ir perliuku. Mums tiko megztas kakliukas iš kito derinio :)

5 komentarai:

  1. Jurga, kaip gražuuu...kokiais siūlais ir virbalais mezgėt, t.y. storiai :) ?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Laimute, mezgiau 3,5 mm storio virbalais, skirtais būtent šių siūlų storiui. Pats siūlukas merino vilnos ir nėra labai storas.

    AtsakytiPanaikinti
  3. labai grazu, o gal galit patarti kiek akiu uzdeti 6 menesiu mergytei?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Akių skaičius priklausys ir nuo jūsų siūlų storio. Čia mezgiau pakankamai plonais siūlais 2,5 mm storio virbalais. Manau reikėtų apie 60 - 80 akių. Labai tiksliai negaliu pasakyti.

    AtsakytiPanaikinti