2013 m. kovo 23 d., šeštadienis

Pavasario beretė...

Kai svajoji – be galo svarbu apie ką...nes mes esame tiek tikri, kiek esame tokie pat, kaip savo mintyse. Taip...kartais tai visai ne svajonės, o tik paprastos mūsų mintys. Kažkas, kas įrašyta jau pirmąją mūsų gimimo dieną... Tą dieną, kai gimiau tėtis iš vytelių nupynė mamai gėlėms lentynėlę – tai buvo dovana ir man... Dovana – džiaugtis mažomis smulkmenomis, namais ir pomėgis tiesias gijas supinti į jaukumą:) Apmeskite 120 akių ir ratu 14 eilių (3 -4 cm) megzkite stulpeliu: 1 geroji, 1 blogoji akis. Kitoje eilėje vėl didinkite akių skaičių, kai megsite 1-1,5 metų mergaitei: vieną kartą pridėkite kas antrą, kitą kartą kas trečią akį po vieną akį. Kartokite per visą ratą. Iš viso gausite 168 akis. kai megsite 3-4 metų mergaitei akių skaičių didinkite iki 196 ir toliau megzkite pagal schemą. Paskaičiuokite, ar užteks akių motyvams, kiek jų reikia, išmegzti. Didesnei mergaitei megzkite 8 ar net 9 rašto motyvus. Ši kepurė viršuje gražiai susiaurėja rašto dėka. Numezgusios pertraukite siūlą per likusias akis viršuje. Kepurę papuoškite pynute. Kiauraraščio raštu numegzkite gražų kakliuką. Laukime pavasario kartu:)

6 komentarai:

  1. labai graži beretė. Nesu dar įgudusi mezgėja, todėl gal patarsit kiek akių pridėti 2 metų mergaitei? Ir ką reiškia chemoje užtušuoti langeliai? Ačiū labai labai iš anksto :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Indre,

    2 metų mergaitei apmeskite 120 akių ir megzkite stulpeliu tik mazesniais virbalais. O kai pereisite prie schemos rašto pridėkite tiek pat akių kiek ir 1 - 1,5 metų mergaitei ir megzkite 6 rašto motyvus. Vėlgi dydis priklauso ir nuo siūlų storio. Šiuo atveju mezgiau 3,5 mm storio vbirbalais.Jeigu siūliukai plonesni galite pridėti tiek akių, kad išeitų numegzti 7 rašto motyvus.

    Užtušuoti langeliai reiškia, kad toje vietoije nėra akies. Prieš tai eilėje ji buvo sumegzta ir nebeuždėta.

    Sėkmės!

    AtsakytiPanaikinti
  3. ačiū labai! Mėginsiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. sveiki gyvi, pasakykit kokius siuliukus naudojot cia...labai grazus :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Šį komplektuką mezgiau 50/50 merino vilnos ir akrilo siūlais. Berods buvo turkiški, o pavadinimo tiksliai nepamenu.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Miela Jurga,gal galetum ideti to kiaurarascio schema?lb aciu :)Jurgita

    AtsakytiPanaikinti