2013 m. vasario 23 d., šeštadienis

Geltona mada...

Taip jau nutiko, kad golfų į darželį spalvos privertė ieškoti pačių įvairiausių sprendimų – pasipuošti, o kartais tiesiog rasti išeitį, ką priderinti prie blankokos geltonos spalvos. Taip mūsų spinta pasipildė dar vienu sijonu - šį kartą raktu apačioje. Aš jus įspėjau, kad mūsų namuose epidemija:) „Močiute, labai laukiu medvilninių siūlų!” Pats laikas gydytis kepuraitėmis pavasariui. Pažadu užteks visiems:) Man labai patinka ne tik kitokia sijono forma, bet ir rašto dėka iškilę "spurgiukai":) Sijonui apmeskite 100 akių, sujunkite į ratą ir megzkite gerosiomis akimis. Kai numegsite 8 ratus, padarykite atlanką gumai verti – megzkite 1 ratą – užmetimas, 2 sumegztos (čia bus atlanka įverti gumai). Toliau tęskite lygiuoju mezgimu. Šiam sijonui 27 eilės gerosiomis akimis, tuomet pridėkite kas trečią akį po vieną akį. Jas išmegzkite skylute ir toliau tęskite skylučių raštu – medaus spalvos siūlu. Numezgusios apie 27 ratus ir vėl pridėkite po vieną akį kas trečią akį. Vėl geltonu siūlu, skylučių raštu. Megzkite norimo ilgio sijonuką, tada visas akis sumegzkite po dvi akis, kitą ratą blogosiomis akimis ir nuleiskite visas akis. Įverkite gumą, apačią apnerkite žemais stulpeliais. Rožytę pasiskolinome iš flamenco sijono:)

4 komentarai:

  1. Sveiki:) karts nuo karto vis pasidomiu ka grazaus sukuriate ir ka galeciau pritaikyti savo pupai :) Sikart man kilo klausimas: sijona mezgate virbalais su valu (rasote "sujunkite i rata")? Ir dar..gal galite parasyt, kiek mazdaug sunaudojate siulu?
    Aciu labai :)
    Audra

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip, sijonus mezgu virbalais su vąlu (beje, ir kepurytes taip pat:)). Turiu jų skirtingų ilgių ir keičiu priklausomai nuo akių skaičiaus. Dėl siūlų sudėtingiau:) Pasirinkdama juos žiūriu į siūlų ilgį viename kamuoliuke. Vėl gi priklausomai nuo rašto sunaudoju daugiau arba mažiau. Dažniausiai renkuosi siūlus, kurie yra virs 200 metrų ilgio. Tokiam sijonui sunaudosite maždaug 1,5 kamuoliuko.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aciu, bus lengviau orientuotis:) Jusu deka, pirkadama siulus pradejau ziureti i ju ilgi. Anksciau is akies spresdavau.
      Sekmes kuryboje;)
      A.

      Panaikinti