2013 m. sausio 27 d., sekmadienis

Gal Flamenco?

Labai ilgai ieškojau, dar ilgiau svajojau rasti laiko ir tinkamų spalvų. Pagaliau turiningas savaitgalis – man tikra šventė, tikiuosi, kad ir mažajai:) Šis „sluoksniuotas“ Christine Jones sijonėlis puikiai tinka siūlų likučiams panaikinti. Bet aš galiu papasakoti visą ilgą istoriją, kaip neradusi siūlų likučių namuose, išsirinkau pačias sodriausias spalvas parduotuvėje. Derinau vieną „sluoksnį“ prie kito ir vienos spalvos siūlų pritrūko, kitų liko dar vienam sijonui. Tikrai megsiu dar vienai mergaitei, nes skanus pats procesas:) Sijonėlį pradėkite megzti nuo viršaus, apmeskite 100 akių ir megzkite ratu. Pradžioje 3 cm lygiuoju mezgimu, tada 1 ratą – užmetimas, 2 sumegztos (čia bus atlanka įverti gumai). Toliau tęskite lygiuoju mezgimu. Mėlyna spalva – 10 cm, kitų „sluosnių“ 10 eilių lygiuoju mezgimu, 1 ratą blogosiomis, o tada kraštelis. Kiekviena sluoksniui surinkite akis po krašteliu, megzkite lygiuoju mezgimu ir po truputį platinkite – pridėkite kas 10 akį po 1 akį. Kraštelis: 1 eilė –užmetimas, 2 akys sumegztos kartu gerąja akimi. 2 eilė- visos gerosios 3 eilė – visos blogosios 4 eilė – užmetimas, geroji akis. 5 eilė – visos gerosios (išmegzkite taip, kad neliktų skylutės) 6 eilė - užmetimas, geroji akis. 7, 8 eilė- gerosios. 9 eilė – blogosiomis. Nuleiskite visas akis. Rožytei apmeskite 32 akis ir megzkite taip, kaip sijono kraštelį. Nuleiskite akis ir susukite į rožytę.

9 komentarai:

  1. Kaip vasariška, gaivu, linksma. Ir panelė patenkinta. Labai gražu.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip ilgai ieskojau tokio sijonuko pavyzdzio... labai simpatiskas!!!! :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Šaunuolė, ir kaip tu randi viskam laiko. Aš šitą sijonuką wish liste turiu jau kelis metus, nes tai vienas iš mezginių, kuris, net tokioms kaip aš, visiškai nemokančioms megzti, yra įkandamas, bet vis niekaip nerandu laiko. Nors ir pradėjau vyresniajai megzti, bet taip ir nepabaigiau. Nu bet gal bent mažajai pabaigsiu, nes didžioji jau tokia nemaža, tai bijau, kad ir kantrybės gali pritrūkti kol jai numegsiu :-) Dalia G.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Taip... laiko visada mažai:) Tik kad man mezgimas kaip savotiška joga. Todėl tokioms valandėlėms visada stengiuosi jo rasti. Ir mažoji atrodo jau pamėgo puoštis mamos mezginiais ir negaliu atsilaikyti prieš naujas spalvas ar raštus. Todėl visoms linkiu daugiau kantrybės ir pirmyn:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Sveiki, turiu Jums klausima :) ismezgus melyna spalva, iskart megzti kitas spalvas ir tik tada surinkti akis tiems paraitymams, ar po melynos spalvos megzti krasteli ir tada paraitymai ir kitos spalvos? is anksto aciu :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Mezgant skirtingomis spalvomis iškart megzkite ir paraitymus, pvz "mėlynas sluoksnis" užsibaigia paraitymais, tuomet iš kitos pusės, kur prasideda paraitymai surinkite akis kitos spalvos sluoksniui, megzkite lygiuoju raštu, tuomet vėl užbaikite paraitymais ir t.t. Jeigu neaišku, klauskite dar:) Sėkmės!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Labas vakaras :) mezgu si grazu sijoneli,bet mano krastelis nesigauna taip smulkiai susiraites kaip Jusiskis, turbut kazka negerai padariau...gal tai del to kad nemokejau ismegzti eilutes po uzmetimu kad nesigautu skylute? :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Kraštelio susiraitymas gali priklausyto nuo jūsų siūlų storio. Aš mezgiau storokais siūlais skirtais 3,5 mm storio virbalams. tačiau vis tiek turėtų gražiai susiraityti. Skylute gaunasi kai mezgate akis uz priekinės kilpo dalies, o kai užmetimą persukate - kabinate už nugarinės kilpos dalies, tuomet akis išsimezga be skylutės. Šiame mezginyje skylutes reikia megzti pradedant kraštelį, o paskui visus užmetimus išmegzti gerosiomis akimis. Sėkmės!

    AtsakytiPanaikinti
  9. Jurga, didelis dėkui, kad pasidalinot patirtim sijonuko mezgimo. Numezgiau ir aš anūkėlei. Dėkui :)*

    AtsakytiPanaikinti