2012 m. spalio 12 d., penktadienis

Tikroms mergaitėms...

Tikra mergaitė ir mamos draugė. Tiesa, ne visuomet sijonas pats geriausias mamos pasiūlymas, bet spalvų pasirinkimas, noras puoštis ir netgi fotografuotis jau labai stiprus:) Ir viskas pas mus mergaitiška, šilta, švelnu, o svarbiausia, kad būtų gražu: “mama, o gėlytę man jau padalei?” Žinoma, mes juk tokios panašios:) Tik vėliau kažkaip netikėtai palenkusi galvą dar pasitikslino ar tai ne pagalvė:) Pirmąjį sarafaną mažajai numezgiau pagal vienos rankdarbių žurnalo rekomendacijas – mamytėms, kurios tik žengia pirmuosius žingsnius puošdamos vaikus, pats geriausias pasirinkimas:) Vienai daliai apmeskite 112 akių.Sarafaną megzkite tiksliai pagal schemą. Skirtingo amžiaus mergytėms reikės megzti daugiau arba mažiau pirmųjų 11 eilių (kad sijonėlis būtų tinkamo ilgio). Mergytei iki vienerių metukų pirmąsias 11 eilių kartokite 3 kartus, 2 – 3 metų mergytei 4 – 5 kartus. Sarafanas siaurėja iš apačios į viršų pagal raštą. Ties pažastimi 3 kartus nuleiskite po 2 akis. Toliau megzkite 11- 13 cm tiesiai ir nuleiskite visas akis. Priekyje, likus 5 – 6 cm iki viršaus, formuokite kaklo iškirptę, padalykite visas akis į dvi dalis ir megzkite po vieną dalį - per 3 kartus nuleiskite apie trečdalį priekio akių (pvz. 5, 3, ir 2). Sarafaną susiųkite, papuoškite gėlyte, sage ar kaspinėliu, ties liemeniu įverkite juostelę. Šį kartą pati neatsispyriau pagundai ir pasiuvau mažajai sagę, tokią pat, kaip nešioju pati:) Juk ji tikra mano mergaitė:)

14 komentarų:

  1. Labai miela graži dama :) Pasisekė jai, kad mama taip puošia.

    AtsakytiPanaikinti
  2. ir mergytė, ir sarafanas, ir spalva.... nuostabu! o raštą išsisaugau...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai grazus:) Gal galite parasyt, kiek mazdaug gramu siulu sunaudojot siam sarafanui?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Laba diena, aš čia truputėlį ne į temą paklausti noriu. Jūs mezgėt kepurytę - šalmą savo mergaitei. Man labai patiko ji, todėl ir aš numezgiau tokią pagal jūsų įdėtą kažkada aprašymą. Spalvos totaliai sutapo, nes man jos labai patiko ir tiko prie mūsų nešiojamų drabužėlių. Esmė tame, kad norėjau nuotraukytę įdėti į savo Blog'ą, ir norėjau nurodyti šaltinį, bet dabar nerandu tos kepurytės pas jus. Nenoriu, kad po to kiltų kokie nesusipratimai,dėl kepurytės aprašymo, kad ji buvo tarkim nusisavinta. Ar gerai, jei nurodysiu šaltinį, kaip jūsų puslapio adresą?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Agneta, labai džiaugiuosi, kad dalinatės savo darbais. Žinoma galite nurodyti tiesiog mano blogo adresą.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Siūlų kiekį visuomet skaičiuoju žiūrėdama ne į gramus o į vieno kamuoliuko siūlo ilgį. Šiam sarafanui reikėjo 2 pilnu kamuoliukų ir šiek tiek 3-iojo kamuoliuko, kurių ilgis 212 cm.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Sarafanas nuostabus :) Tik man įdomu, ar nepriklausomai nuo amžiaus reikia pradžiai uždėti 112 akių?

    AtsakytiPanaikinti
  8. Taip. Pradžioje akių skaičius 112.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Sveiki, ir as noreciau pasiklausti, ten parodyta kaip geraja puse megzti, o kaip blogaja megzti tada? as tik pradedu mokytis... tai nelabai suprantu.... :(

    AtsakytiPanaikinti
  10. Sveiki, gal galėtumėte paaiškinti kaip išmegzti akį, kurią reikia kabinti į žemiau esančią eilę ? Ačiū

    AtsakytiPanaikinti
  11. turiu kalausimą

    AtsakytiPanaikinti
  12. nemoku susiskaičiuot kaip išskirstyti tas 112 akių, gal 102, tada suprasčiau

    AtsakytiPanaikinti
  13. wow, radau po 6 metų tokį postą. ačiū guglui. dabar einu pirkti siūlų ir megzti. esat bandę iš čia pirkti kas nors? Mezgimo siūlai internetu

    AtsakytiPanaikinti