2012 m. kovo 10 d., šeštadienis

Avytė - adatytė




Viena diena
Viena savaitė

Aš pakėliau sparnus iš jaukių namų, ramių rytų, popiečio miego ir ilgų vakarų į naują, nepažįstamą pradžią. Pirmiausia susipažinau su nebyliomis svajonėmis apipintu miestu, kuris kažkam liko kaip jaunystės ar nerūpestingo studentiško laiko prisiminimas. Taip, mano gyvenimas kaip tam nuostabiam filme „Viena diena“, kur pirmą kartą pamačiau melsvas senovines pilis, bokštų kontūrus, muziejus ir jaukias gatveles. Dabar viską galėjau pamatyti pati. Vieną savaitę įsilieti į tikrą miesto gyvenimą, kai rytais sparčiu žingsniu skubant į darbą, tave vis nori sustabdyti stiprus ir gaivus, jūrinis vėjas...


Ilga buvo ta savaitė man be vaikų ir namų... Kaip mažą namų kvapą vežiausi žavią, draugės nertą, avytę – adatytę. Ji tarsi mano talismanas:)

Avytės kūną nerkite kokio norite dydžio, vieną cilindro formos detalę. Tuomet nunerkite 4 mažas kojytes, jas prisiūkite. Išsiuvinėkite snukutį, o tuomet „sugarbanokite“ mažylę taip, kaip matote 4 žingsnių nuotraukoje. Nuo snukučio dalies, lygiais tarpais durkite po vieną atskirą dygsnį, tuomet apvyniokite adatą tuo pačiu siūlu, išnerkite dygsnį, durkite į viršutinę dygsnio skylutę ir išnerkite jau į kito dygsnio apatinę dalį. Toliau kartokite vis taip pat, kol avytė bus su „tankia vilna“.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą