2012 m. sausio 21 d., šeštadienis

Kakavos diena







Šį rytą pabudau be žadintuvo kvietimo. Pro užuolaidų plyšį mačiau, kad lauke jau šviesu. Mažoji tik pramerkusi akis tiesė rankas ir prašėsi į mūsų lovą, vyresnėlis atbėgo tik išgirdęs, kad kažkas jau pabudo. Šiandien namų, vaikų ir buvimo kartu diena. Manęs laukė vėlyvi pusryčiai ir kava su pienu. Vaikai pirmą kartą smaguriavo balintos kakavos ir visi ruošėmės ant snieguotų kalnų. Šiandien mūsų diena!


Taip, pagaliau atėjo žiema. Gerai, kad nelabai šalta ir baisiai nesikandžioja:) Mūsų vyrams atrodo niekada nebūna šalta, o mes su mažąja mielai šildomės megztomis kojinėmis. Jūsų dienoraščiuose radau įvairiausių tapkučių ir megztų batelių. Pasirinkau lengviausiai ir greitai mezgamas. Tik supratau, kad vilnoniai siūlai, man net žiemos vidurį gali sukelti pavasarinę alergiją:) Na bet mažoji džiaugiasi rezultatu, linkiu ir jums pasišildyti.

Vienai tapkutei apmeskite 30 akių ir megzkite 10 cm ripsu. Tuomet padalinkite akis ant keturių kojinių mezgimo virbalų tokiomis dalimis: po 6 akis tapkutės viršuje ir apačioje ir po 9 akis šonuose. Pamegzkite apie 13 elių, tuomet pradėkite siaurinti – sumegzkite akis tik šonuose- šoninio virbalo pradžioje ir gale po 2 akis kiekvienoje eilėje. Siaurinkite tol, kol liks 12 akių, po 6 ant dviejų virbalų. Tapkutę užbaikite susiūdamos šias akis, arba pertraukdamos vieno virbalo akis per kito, o tuomet tiesiog nuleiskite 6 akis. Tapkutes susiūkite kulno dalyje, viršų apnerkite vėžio žingsniu ir papuoškite bumbuliukais.

4 komentarai:

  1. Superinės :) tokios jaukios... taip ir norisi būti su jom namie šaltą vakarą :)
    O kokie čia gražūs siūlai? Lietuvoje pirkti?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Siūlai tikrai malonūs megzti ir švelnūs nešioti. Prieš keletą metų mezgiau vyresnėliui kelnytes žiemines - vilnones. Tuomet ir radau šiuos natūralių spalvų siūlus "Casa Lana" parduotuvėj. Šiemet panaudojau likutį "šlepetėms":)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tikrai labai fainas siūlas... :)

    AtsakytiPanaikinti