2011 m. rugsėjo 22 d., ketvirtadienis

Madingai mergaitei







Viskas prasidėjo praeitą pavasarį… Mezgimo idėja pradėjo keltis į knygos puslapius. Nuo tada šilti ir jaukūs, vasariški ir puošnūs rūbeliai gula į skirtingų metų laikų skyrius, mamai trūksta 24 valandų per dieną, o vaikai privalo iškęsti nelengvas fotosesijas. Kai kurios dienos, man pačiai kaip pagreitintam kine: vaikai zuja aplink (gerai, jeigu dar sveiki), mama sėdi prie stalo, įsispraudusi tarp apšvietimo lempų ir dėžių, su daugybe siūlų, virbalų, vąšelių ir mezginukų, fotografas pasistiebęs ant kėdės fiksuoja svarbiausius proceso momentus, karts nuo karto įamžindamas ir mezginiais papuoštus vaikus. Kai reikia suspėjam… ir pavalgyti, sugaudyti ir pietų užmigdyti, ir intensyviai virbalais “mosuoti”, tik vakare kažkodėl jėgų visai nelieka:)
Kai užaugsit, vaikai, prisiminsim tai, kaip nuotykį, nes tai liks ilgam jūsų vaikystės atminimui. Kai užaugsit, vaikai, suprasit, kad mama moka būti ir kitokia, o tokia ji buvo tik, kai buvo laikas su jumis.


Kepurės puošia vaikus visais metų laikais. Man ypač gražu, kai mažos mergaitės nešioja pakrypusias ant šono beretes:)
Šiai beretei apmeskite 120 akių ir megzkite ratu 3 cm stulpeliu gera- bloga akys. Tuomet vieną eilę 1 uždėta dvi sumegztos blogąja akimi – tai bus lenkimo linija, kad galėtumėte įverti gumą į kepurės apačią. Toliau vėl 3 cm tęskite stulpelio raštu. Tada ratu megzkite pridėdamos akis: 1 gera, 1 bloga, 1 uždėta, 1 bloga, [1 gera, 1 bloga] 2 kartus, 1 uždėta, 1 gera, 1 bloga, 1 gera, 1 uždėta, 1 bloga, [1 gera, 1 bloga] 2 kartus, 1 uždėta, 1 bloga, 1 gera, 1 bloga; kartokite viso rato metu. Gausite viso 148 akis
Kitoje eilėje vėl didinkite akių skaičių: 1 gera, [1 bloga, 1 gera] 2 kartus, 1 uždėta, [1 bloga, 1 gera, 2 blogos, 1 gera] 2 kartus, 1 bloga, 1 uždėta, [1 gera, 1 bloga] 3 kartus; kartokite viso rato metu. Gausite viso 166 akis.
Dabar pradėkite raštu pagal schemą. Pasiskaičiuokite ar turite pakankamai akių išmegzti tam tikrą motyvų pagal schemą skaičių. Pridėkite papildomas 2 akis, kad būtų viso 168 akys. Megzkite 7 motyvus. Jeigu turite per mažai akių išmegzti tam tikrą motyvų skaičių. Tiesiog pridėkite papildomas akis.
Į beretės apačią įverkite gumą ir papuoškite nerta gėlyte.

6 komentarai:

  1. Jurga, labai suprantu šitą Jūsų postą, kuris truputį skamba ir kaip atsiprašymas...
    Ir dėkui už kepurės idėją. Tokia "nenuobodi" atrodo :) Va, tik mano pagrindinė nešiotoja turbūt nesileis, kad pakreipčiau ant šono :D Jai viskas vis turi būt simetriška...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip, ir mūsų mažoji tik keliose fotografijose išlaiko tokią kepurės formą:) Bet, tokioms nešiotojoms tinka bet kaip pakrypusi kepurė. Labai džiaugiuosi, kad norite ir jūs pradžiuginti savo mažąsias naujais, šiltais daiktais.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiūūū, kaip tik mums reikėjo normalaus ir aiškaus paršymo šito grožio. Pagaliau kibsiu į darbą ir mūsų princesė nešiotoja bus :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Mielosios, būtinai parašykit kaip sekėsi megzti. Ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Sveiki gyvi :) Radau tai ko ieškojau!!! Labai labai gražu! Pasakykit-ar tiktų šitai kepurytei merino vilnos siūlai? Ar vistik nekris taip gražiai? Kokie geriausia būtų?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ši kepurytė ir megzta iš merino vilnos siūlų. Mezgiau 2 - 2,5 mm storio virbalais. Lauksiu žinių, kaip jums sekasi:)

    AtsakytiPanaikinti